Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor

20 m
4
Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 500 g palsternacka
  • olja
  • 500 g kycklingfilé
  • smör och/eller olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • salt och peppar
  • 1 äpple
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär palsternackorna i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter.
  3. Dela kycklingen i grytbitar. Skala och hacka lök. Fräs kycklingen i en gryta med lite olja. Tillsätt hackad lök och dragon. Slå vatten, matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Lägg på ett lock och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tärna äpplet fint.
  5. Servera grytan tillsammans med palsternacksklyftorna och toppa med det tärnade äpplet och lite hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept