Dragonkyckling med ris

20 m
4
Dragonkyckling med ris
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 800 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 25 g smör, att steka i
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 3 msk torkad dragon
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap
  • ris till servering, exempelvis basmati

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.
  3. Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
  4. Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept