Dillstuvad potatis

25 augusti 2009
Dillstuvad potatis
Foto: TV4

Dillstuvad potatis är både potatis och sås i ett. det är ett klassiskt tillbehör till isterband och rimmad lax.

4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 kg potatis, fast sort
  • 1 knippa dill
  • Bechamelsås:
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan och rör i vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och tillsätt mjölken under omrörning Låt såsen småkoka i 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och koka potatisen nätt och jämnt färdig. Låt den svalna och skiva försiktigt.
  3. Hacka dillen fint och rör ner den i såsen. Ringla den heta såsen över potatisen och vänd ner försiktigt. Låt allt bli genomvarmt och servera genast.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning Se fler

Fler goda recept