Dillstuvad potatis

Dillstuvad potatis
Foto: TV4

Dillstuvad potatis är både potatis och sås i ett. det är ett klassiskt tillbehör till isterband och rimmad lax.

25 augusti 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 kg potatis, fast sort
  • 1 knippa dill
  • Bechamelsås:
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan och rör i vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och tillsätt mjölken under omrörning Låt såsen småkoka i 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och koka potatisen nätt och jämnt färdig. Låt den svalna och skiva försiktigt.
  3. Hacka dillen fint och rör ner den i såsen. Ringla den heta såsen över potatisen och vänd ner försiktigt. Låt allt bli genomvarmt och servera genast.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept