Dillstekt havsabborre

Dillstekt havsabborre
Foto: TV4

Kotletter av havsabborre kan du hitta hos en välsorterad fiskhandlare. De passar utmärkt att grilla.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st havsabborrkotletter
  • 1 tsk rapsolja
  • salt
  • 1 tsk rosépeppar, krossad
  • 2 msk dill, grovhackad
  • Grönsaker:
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 st rödlök
  • 1 msk salt
  • 1 st äpple, grönt
  • 0,5 tsk kummin, malen
  • 0,5 st enbär, krossat
  • 1 st yoghurt, naturell

Gör så här

  1. Grönsaker: Strimla kålen och skär rödlöken i ringar. Lägg på ett fat och strö över salt. Lägg ytterligare ett fat över så att grönsakerna ligger i press. Låt stå 1 timme. Häll bort vätskan som bildats och skölj försiktigt i iskallt vatten. Skär äpplet i tunna klyftor och blanda med kål och lök. Krydda och vänd ner yoghurten.
  2. Pensla fisken med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla 3-4 minuter per sida. Strö över dillen.
  3. Servera med grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept