Gumbo - mustig kycklinggryta

Gumbo - mustig kycklinggryta
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Det här är en riktigt mustig gryta med korv och kyckling.

LOUISE HOFFSTEN
Detta VILL jag gärna äta:
-Mat lagad med kärlek,lust och färg.En musikalisk maträtt. Drömmer om ett liveband som lirar medan jag hackar lök.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
-Mycket grönt, vitlök och citron, Cajun ca 15:-, Kycklningben ca 10:-, Musslor ca 20:-, Chorizo ca 10:-, Svarta bönor ca 9:-, Majs ca 7:-, Bacon ca 10:-, Physalis/sharonfrukt ca 15:-,Tomater ca 5:-, Mörk choklad, 90% ca 15:-, Sötpotatis ca 5:-, Citron ca 5:-, Vitlök
TOTALT: 126:-

9 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st sötpotatis i tärningar
  • 2 st kycklingklubbor
  • 1 st chorizo i bitar
  • 1 msk pressad citron
  • 4 skivor bacon
  • 2 st majskolv i bitar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 msk olja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 4 msk yoghurt
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk hönsbuljong
  • 1 burk svarta bönor

Gör så här

  1. Koka saltat vatten tillsätt sötpotatis och tomatpuré.
  2. Krydda kycklingklubborna med kummin, cayennepeppar, oregano, salt och peppar, sätt in i ugn på 210 grader i ca 15 minuter.
  3. Stek bacon, lägg på ett papper och låt rinna av. Stek chorizon i samma panna.
  4. Häll ner majskolv, svarta bönor, chorizo i grytan och tillsätt vitt vin och hönsbuljong.
  5. Låt sjuda i 4 min.
  6. Servera tillsammans med kycklingen , bacon och en klick yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept