Fiskspett med nudlar

Fiskspett med nudlar
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Nudlar är en bra vardagsrätt, det går snabbt och är billigt. Piffa upp med ett fiskspett till!

PATRICK EKWALLS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Favoriträtt är absolut ostron, alla former av skaldjur och rätt mycket vit fisk. Gillar grönsaker och typiska asiatiska kryddor.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Bra take-away från restuarang...annars har jag inga drömmar.

− Ostron 3st ca 30:-
− Kolja ca 20:-
− Citrongräs ca 10:-
− Kumquats ca 10:-
− Tamarillo ca 10:-
− Lila romanesco ca 10:-
− Mini aburgine ca 10:-
− Kokos mjölk ca 12:-
− Nudlar ca 5:-
TOTAL: 137:-

29 juli 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 200 g Odlad torsk i bitar
  • 1 st auberginskal strimlat
  • 1 pkt nudlar med buljong
  • 0,5 kruka citrongräs
  • 4 kvist koriander
  • socker
  • 0,5 st urgröpt endive
  • majsolja

Gör så här

  1. Koka nudlarna. Stek endivesalladen i socker, majsolja och salt/peppar.
  2. Stek auberginskalen och häll i de färdigkokta nudlarna i pannan.
  3. Trä fiskbitarna på fisken på citrongräset, strö koriander över och sätt in i ugn på 120 grader i 5 minuter.
  4. Servera tillsammans.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept