Ångad lax med burblang

Ångad lax med burblang
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Fisk är nyttigt och gott. Pröva ångad lax. Härligt!

PERNILLA WAHLGRENS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Fräsch mat inte gräddbaserat. Grönsaker vad som helst. Broccoli!!
Vår lök ruccola basilika.

När du jobbar hur ser ditt ”matintag” ut då?
Sushi! Thai! Ibland Efter förställning middag.
− Lax ca 20:-
− Kalamata oliver ca 15:-
− Bulgur ca 5:-
− Chevré ca 20:-
− Pinjenötter dela på påse ca 10:-
− Mango ca 10:-
− Vårlök ca 5:-
− Sparris ca 10:-
− Hallon/ krav ca 15:-
− Biscotti ca 10:-
− Coccos ca 10:-
− Oreocockie glass ca 20:-
TOTAL: 150:-

12 mars 2008
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

  • 2 dl bulgur
  • 4 st laxskivor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk buljong
  • 2 msk hackade svarta oliver
  • 1 st finhackad charlottenlök
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 200 g smör
  • 3 msk hackad färsk basilika och persilja

Gör så här

  1. Skär bort skinnet från laxen och ställ in i ångugn.
  2. Koka bulgur i saltat vatten.
  3. Koka charlottenlök i vitt vin och buljong tills nästan torr då vispar du i smör på låg värme så att det inte skär sig.
  4. Tillsätt citronskal,basilika, persilja och oliver.
  5. Lägg upp laxen och bulgur på tallrik och häll burblangen över.
  6. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept