Stekt banan med chokladsoppa

Stekt banan med chokladsoppa
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En efterrätt med soppa av choklad och stekt banan. Härlig blandning!

LARS ÅKE MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
lam,kottlett, Succi, Fisk, stekt, svårt för kokt fisk. Men italienskt med pesto mums!

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Då är det tilltugg till en efterfest hemma med morötter, dipp och chipps. Annars kan jag lätt få ihop en köttfärs till en god sås till pasta med majs.
− Lamm kotlett 250g
ca 30:-
− Fänkål
ca 15:-
− Bladpersilja
ca 10:-
− Vaxbönor
ca 9:-
− Pinjenötter, dela på påse
ca 10:-
− Tomater
ca 5:-
− Penne
ca 5:-
− Banan
ca 5:-
− Dragon
ca 10:-
TOTALT: 99:-

12 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st bananer
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl florsocker
  • 4 dl grädde

Gör så här

  1. Stek bananen i smör och socker ca 2 min.
  2. Gör en choklad soppa på kakao, grädde, vitt vin och socker, koka upp och mixa.
  3. Krossa pinjenötter och strö over bananen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept