Bränd lingoncreme

Bränd lingoncreme
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En riktigt bärig efterrätt med lingon. Har du plockat egna lingon smakar det säkert extra gott!

HEIDI ANDERSSONS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
VILT, säsongsprimörer, KRAVMÄRKT.

När du jobbar hur ser ditt ”matintag” ut då?
Egna matlådor och ett ständigt letande efter husmanskost!

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Fina ekologiskt odlade och KRAVmärkta produkter! Viltköttet har jag redan i frysen (mor och far, lillebror Frank och Björns pappa jagar - jag har själv jägarexamen och tror att jag kommer börja jaga när jag blir pensionär)
− Älgfärs ta med hemifrån
− Mandel potatis ta med hemifrån
− Kålrot ca 10:-
− Morot ca 5:-
− Persilja, timjan ca 20:-
− Pepparrot ca 10:-
− Matjessill ca 15:-
− Lingon frysta ta med hemifrån
− Tunnbröd ca 10:-
TOTAL: 70:-

3 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl rårörda lingon
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl yoghurt
  • 4 msk råsocker

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med vaniljsocker, socker och kanel.
  2. Rör ihop lingon med socker och vaniljsocker.
  3. Lägg upp i serveringsglas.
  4. Strö råsocker på toppen och bränn av med en brännare.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept