Dadelkaka

Dadelkaka
Foto: TV4

I originalreceptet till den här marockanska kakan används färska dadlar. Hittar du inte det går det bra även med torkade juldadlar. Servera som dessert eller kaffebröd.

2 juni 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl hackade dadlar
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl hackade valnötter
  • 100 g smör
  • ströbröd till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke och rör ner frukt och nötter.
  2. Blanda ner fruktblandningen i äggsmeten. Smält smöret och rör ner det i smeten.
  3. Smörj en bakform med smör och häll i ströbröd så att det fastnar på alla kanter. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30–40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept