Curryräkor i chilisås

Curryräkor i chilisås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 morötter
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 1 schalottenlök
  • 1 palsternacka
  • 1 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl grädde*
  • 1 msk chilisås
  • 0,5 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl vatten
  • olja till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skala och skiva morot och palsternacka, kärna ur och strimla paprikorna och skala och strimla schalottenlöken.
  2. Fräs grönsakerna några minuter i olja. Tillsätt currypulver, grädde, buljong och vin, pressa i vitlök. Låt puttra några minuter. Blanda ut majsstärkelsen i vatten och red av såsen.
  3. Rör ner räkorna i blandningen och värm upp utan att det kokar. Tillsätt chilisås och krydda med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept