Crudités med avokadohummus och parmesandipp

4 - 6
Crudités med avokadohummus och parmesandipp
Foto: Stephanie Bjelkstam
4 - 6

Du behöver

Grönsaker

  • morot
  • selleri
  • rädisa
  • gulbeta
  • broccoli
  • blomkål
  • romanesco
  • sparris
  • gul och röd paprika
  • gurka

Avokadohummus

  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron
, saft av
  • 2 avokado
  • 1 handfull spenat
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 dl olivolja
  • flingsalt
 och svartpeppar från kvarn

Parmesandipp

  • 1,5 dl tjock grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g parmesan
  • 70 g rucola
  • flingsalt
 och svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Grönsaker
    Dela grönsakerna i "snacksvänliga" bitar och lägg upp på ett stort fat eller en skärbräda.
  2. Avokadohummus
    Mixa kikärtor, riven vitlök, citronsaft, avokado, spenat och kryddor i en matberedare. 

  3. Tillsätt oljan i en fin stråle medan mixern går. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. 

  4. Parmesandipp
    Blanda yoghurten med riven vitlök, finriven parmesan och finstrimlad rucola. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept