Gör såsen genom att smälta smöret i en liten kastrull tills det skummar och tillsätt sedan mjöl, blanda med en träslev tills en roux (redning) har bildats. Fortsätt blanda roux över värmen i 1 minut tills du får en doft av nybakat bröd i köket.
Tillsätt mjölken och muskot och krydda med havssalt och svartpeppar. Vispa igenom tills du
har en jämn blandning, fortsätta sedan att värma på plattan tills du har en tjock vit sås.
Smöra alla sidor av varje surdegsskiva. Bred lite dijonsenap på ena sidan av varje skiva, lägg på en skinkskiva, riven ost, en klick sås och toppa med en skiva bröd ovanpå.
Stek varje sida av smörgåsen på medelhög värme i ca 2 minuter, tills den får en gyllene färg och osten i mitten börjar smälta.
Hetta upp olja i en annan stekpanna på medelhög värme. Tillsätt äggen och stek dem. Placera varje macka på en tallrik och lägg ett ägg på toppen. Servera med ett stänk av gräslök!