Couscoussallad med halloumi och granatäpple

30 m
4
Couscoussallad med halloumi och granatäpple
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 3 dl couscous, gärna fullkorn
  • 200 g grönkål
  • 1 granatäpple
  • 1 fänkål
  • 1 blodapelsin
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • 0,5 tsk rosépeppar, stött
  • 2 msk granatäpplebalsamico
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 1 dl mild olivolja
  • 1 tsk salt
  • 400 g halloumiost
  • olivolja, att steka i
  • torkade granatäppleskärnor

Gör så här

  1. Koka couscousen och låt den svalna en aning.
  2. Hacka grönkålen grovt och stek den mjuk i 1 msk olivolja.
  3. Slå ur alla granatäpplekärnorna i en skål, spara någon matsked till sidan. Zesta blodapelsinen och spara undan det, filéa den sedan och lägg det i samma skål. Spara saften som blir över. Skär även ner fänkålen i ca 1x1 cm stora bitar. Häll ner pumpafrön och grönkål i skålen och blanda allt med couscousen. Lägg upp allt på ett stort fat.
  4. Rör samman balsamico, olivolja, persilja, blodapelsinsaft- och zest till en dressing och ställ åt sidan.
  5. Stek skivor av halloumin i olivolja, salta och peppra och lägg dem på couscoussalladen. Häll över dressingen och granatäpplekärnorna som du tidigare lagt undan samt torkade granatäppelkärnor. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept