Couscous med champinjoner

Couscous med champinjoner
Foto: TV4

När du vill ha ett snabblagat tillbehör till kött, fisk eller fågel är det couscous du ska välja.

23 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 0,5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 12 st färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull och rör i smör, citronsaft och skal, salt och peppar. Rör i couscousen och lägg på lock. Ta kastrullen från värmen och låt couscousen svälla i 6-7 min.
  2. Borsta champinjonerna och skär dem i skivor. Lägg svampen i kall stekpanna och hetta upp. Låt vattnet koka bort ur svampen. Lägg då i smöret och låt svampen fräsa en stund.
  3. Strö den stekta svampen över couscousen och dekorera med färsk timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept