Cookie dough-tryfflar på kikärtor

24 tryfflar
Cookie dough-tryfflar på kikärtor
Foto: Stephanie Bjelkstam
24 tryfflar

Du behöver

  • 1 burk kikärtor (410 g)
  • 3 msk honung
  • 1 msk kokossocker
  • 4 msk mandelsmör
  • 0,5 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1 nypa flingsalt
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 75 g mörk choklad, 70 %, hackad

Överdrag

  • 200 g mörk choklad, 70 %, smält

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna väl och häll bort spadet.
  2. Mixa kikärtor, honung, kokossocker, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare.
  3. Häll över i en skål och blanda ner mandelmjöl och hackad mörk choklad för hand.
  4. Rulla till bollar med lätt fuktade händer och lägg på en plåt. Ställ i frysen för att stelna.
  5. Smält mörk choklad i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Doppa tryfflarna i chokladen med hjälp av en gaffel eller sked. Förvara i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept