Cocospudding

Cocospudding
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 1,5 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 6 dl kokosmjölk (2 burkar)
  • 2 st ägg
  • rivet skal av 1 citron eller apelsin
  • 0,5 tsk salt
  • 2-3 msk socker
  • smör eller margarin till formarna
  • 2 msk farinsocker

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smör och lägg i risgrynen. Låt dem koka på svag värme tills vattnet kokat in. Späd med kokosmjölk och låt gröten koka tills grynen är mjuka, cirka 30 minuter. Rör om då och då.
  2. Blanda ner äggen och det rivna skalet. Smaksätt med salt och socker.
  3. Smörj 6 portionsformar som rymmer 1 dl eller en eldfast form. Strö farinsocker i botten. Häll i smeten och grädda i medelgod ugnsvärme, 200-225°, cirka 30 minuter.
  4. Låt puddingen svalna eller kallna innan den stjälps upp. Servera med saftsås, sylt eller färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept