Citruskyckling med libbsticka och mynta

50 m
4
Citruskyckling med libbsticka och mynta
Foto: Alexander Kvist/TV4

Kyckling penslas med citrusmarinad och tillagas i ugn tillsammans med libbsticka, mynta och färskpotatis. Gott och enkelt!

9 juli 2015
Visa mer
50 m
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 15 färskpotatisar
  • 1 kvist färsk libbsticka
  • 3 msk färsk mynta
  • 4 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 apelsin, skalet
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 lime, skalet
  • 3 msk apelsinsaft
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Borsta och tvätta potatisen.
  2. Grovstycka kycklingen i fyra delar - två lår samt två bröst med ben och vingar, avlägsna endast ryggen.
  3. Skiva vitlöken grovt.
  4. Smält smör och blanda med olivolja och paprikapulver.
  5. Placera kycklingen i en ugnsfast form tillsammans med libbsticka, mynta och potatis.
  6. Tillsätt, apelsinjuice, citruszesten, smör, paprika- och olivoljeblandningen, salta och peppra och blanda runt.
  7. Tillred i ugn, på 225 grader i 30-40 minuter (beroende på kycklingens storlek) eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept