Citronpaj med passionsfruktsgrädde och melonkulor

Citronpaj med passionsfruktsgrädde och melonkulor
Foto: TV4

En frisk citronpaj med krämig fyllning är en perfekt avslutning på en god middag. Tänk på att pajdegen ska vila i kylen en timme och att den färdiga pajen behöver stund för att svalna innan den kan skäras upp.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 100 g smör
  • Fyllning:
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 citroner

Till servering:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter
  • 12 melonkulor
  • 1 carambola

Gör så här

  1. Blanda samman smör, mjöl, socker och vatten till en pajdeg. Låt degen vila i kyl skåp i 1 timme. Värm ugnen till 200°. Kavla ut degen och tunt och fyll bottnen på en rund pajform. Baka i ugnen i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150°.
  2. Tvätta citronerna, strimla skalet och pressa ut saften. Rör ihop ägg och socker. Rör ner grädden försiktigt. Tillsätt skal och saft från citronerna och häll smeten i pajbottnen. Baka det fyllda pajskalet i ytterligare 25 - 30 minuter. Låt pajen svalna och skär sedan upp i tårtbitar.
  3. Vispa grädden. Skrapa ut kärnorna ur passionsfrukten och tillsätt i grädden. Spara några kärnor att garnera med. Skär carambolan i skovor. Dekorera varje pajbit med carambola och melonkulor. Bjud grädden till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept