Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Citron- och ingefärskakor

ca 1 h
20 kakor
Citron- och ingefärskakor
Foto: TV4
Från Mitt kök

Spröda chokladdoppade kakor med citron och ingefära.

18 november 2015
Visa mer
ca 1 h
20 kakor

Du behöver

  • 250 g rumstempererat smör
  • 70 g farinsocker (1 dl)
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
  • 330 g vetemjöl (5,5 dl)
  • 1 citron, zest (skal)
  • 4 g ingefära (0,5 tsk)
  • 300 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och farinsocker fluffigt i en bunke. Tillsätt mjölet och blanda ihop till en deg. Är degen för mjuk kan du plasta den och stoppa in den i kylen 20 minuter.
  3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord cirka 1 cm tjock.
  4. Stick ut runda kakor med en utstickare som är 5 cm i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen på 180 grader i 20 min eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  6. Smält choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Doppa ena ända av kakan och lägg på bakplåtspapper, låt stelna helt. Förvara torrt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept