Kalkon med korv och potatis

Kalkon med korv och potatis
Foto: TV4

Denna kalkonrätt går inte av för hackor. Serveras med korv och potatis. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

4 november 2008
Visa mer

Du behöver

  • 5 kg färsk kalkon
  • 2 st isterbandkorvar
  • 2 st svenska rökta korvar
  • 1 kg kokt potatis
  • 2 st äpplen
  • 2 st hackad lökar

Gör så här

  1. Lägg den färska kalkonen i vatten i cirka 20 min.
  2. Stek korv, lök och äpplen tillsammans i en stekpanna tills det har fått färg.
  3. Fyll blandningen "stuffingen" i kalkonen.
  4. Grädda kalkonen med stuffingen i ugnen på 175 grader i cirka 5 timmar. Du bör räkna med 1 timme per kilo.
  5. Under själva gräddningen av kalkonen ska du hela tiden pensla den med smält smör för att få en god stekyta.
  6. Till kalkonen serverades (valfri mängd och efter smak & tycke):
  7. Koka sparris i citron med smör och hackad mandel.
  8. Tillaga ditt eget potatismos med Philadelphiaost i, ska blandas i efter själva tillagningen.
  9. Blanda till en sås gjord på redningen från kalkonen blandad med valfri mängd grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept