Örtstekt fläskfilé med avokado och apelsinsallad

Örtstekt fläskfilé med avokado och apelsinsallad
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En härlig fläskfilé som är örtstekt och serveras med avocado och sallad av apelsin. Kan det vara söndagens middag?

MORGAN ALLING MATKASSE


MIN drömkasse:
Mixat från alla världens hörn. Jag gillar att blanda frukt med kött, apelsiner i sallander osv... gillar mycket olika smaker, koriander, basilika, osv... mycket smaker... inte stark men olika smaker.
− Fläskfilé 250g ca 25:-
− Apelsin ca 3:-
− Koriander, färsk ca 10.-
− Nudlar ca 5:-
− Aprikoser torkade naturgodis lösvikt ca 10:-
− Avokado ca 5:-
− Soltorkade tomater, burk 30.- färska ca 10:-
− Grönmögelost ca 20:-
− Toblerone ca 20:-
TOTALT: 108:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 st fläskfilé i bit
  • provensaliska örter
  • 2 st klyftor vitlök
  • olivolja
  • 1 msk färsk basilika

Avokado och apelsinsallad:

  • 2 st avokado
  • 1 st apelsin
  • 0,5 st rödlök

Gör så här

  1. Rulla köttet i de provensaliska örterna.
  2. Stek tillsammans med krossade vitlöksklyftorna och olivolja.
  3. Salta och peppra.
  4. Skär det färdiga köttet i fina skivor och servera.
  5. Avokado och apelsinsallad:
  6. Skala och filéa apelsin, gröp ur avokado och skär i bitar.
  7. Blanda i skål tillsammans med fint skuren rödlök, olja, salt och peppar.
  8. Servera tillsammans med den stekta fläskfilén.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept