Citron- och sesamgrillad lax

Citron- och sesamgrillad lax
Foto: Niklas Bernstone

Det är mycket enklare att grilla större stycken av fisk. När man strör på salt innan så blir laxen lite fastare och lättare att grilla. Farinsockret gör att laxen blir fint glaserad.

Alla citrusfrukter har en naturlig sötma i sig som kommer fram vid upphettning. Resultatet bli då en söt/syrlig härlig saft som man kan pressa över kött, fisk eller grönsaker.

24 juni 2010
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
8

Du behöver

  • 1 st laxsida, utan ben men med skinn
  • salt
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk dill, finskuren
  • 2 st citroner

Gör så här

  1. Skär bort slaget på laxen.
  2. Dela laxen i tre lika stora bitar. Strö på lite salt. Låt stå och dra i ca 2 timmar. Torka av.
  3. Mixa samman fänkålsfrö, sesamfrö och farinsocker. Blanda i dill. Gnid in kryddorna i laxbitarna.
  4. Dela citronerna och grilla dem tillsammans med laxen.
  5. Pressa citronerna över laxen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept