Tonfisk med mangosalsa

Tonfisk med mangosalsa
Från Kockduellen

Halstrad tonfisk som serveras med en kall mangosalsa.

CALLE SCHULMAN


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Gåslever. Pinjenötter. Ostar – typ gruyere och manchego och sånt.
− Tonfisk,ärsk
ca 40:-
− Ris
ca 5:-
− Räkor
ca 25.-
− Citronmeliss / citron
ca 10:-
− Mango
ca 10:-
− Manchego
ca 40:-
TOTALT: 130:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 bitar á 150 gram tonfisk
  • 1 dl snabbris
  • 0,5 st mango
  • Rivet skal från 1 lime
  • saft från 1 lime
  • 0,5 st finskuren rödlök
  • 1 knippe färsk basilika

Gör så här

  1. Koka ris och ånga av.
  2. Svetta rödlök ris och basilika i stekpanna.
  3. Vänd tonfisken i kryddblandning av salt och peppar.
  4. Halstra tonfisken 20 sek på varje sida i het panna.
  5. Till detta serveras en mangosalsa.
  6. Mangosalsa:
  7. Tärna mango, blanda med 2 msk olivolja, limejuice och limeskal.
  8. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept