Stekt flundra med citron och dillkokt potatis och hollandaise sås

Stekt flundra med citron och dillkokt potatis och hollandaise sås
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Fisk ska man äta en gång i veckan. Stek flundra och servera tillsammans med dillkokt potatis. Gör din egen hollandaise sås att ha till. Mums!

VIGGO CAVLINGS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Ostron och tonfisk är gott. Fisk på det hela taget är fantastiskt. Kobebiff är också kul. Tryffel är sagolikt gott.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Årstiderna.com + skaldjur och ekologiskt fiskad fisk.
− Flundra
ca 30:-
− Mangoldskott
ca 10:-
− Eko Potatis
ca 5:-
− Räkor
ca 10:-
− Persilja
ca 10:-
− Grön mögel + Get
ca 25:-
− Walnöt – kärnor
ca 10.-
− Spena
ca 10:-
− Ägg
ca 10:-
− Melon
ca 10:-
− Citronmeliss
ca 10:-
TOTAL: 140:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 st flundror
  • 6 st potatis
  • smör
  • 2 st charlottenlök
  • 1 knippe dillknippe
  • citron
  • salt och peppar

Hollandaise sås

  • 100 g smör
  • 1,5 msk vatten
  • 2 st äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • Skuren dragon och dill

Gör så här

  1. Dela fisken och stek den på penet, med charlottenlök och dill i mycket smör.
  2. Skala potatisen och dela den i bitar.
  3. Koka potatisen med dillkvistar, ½ citron och saften av den ½ citronen.
  4. Hollandaise sås:
  5. Smält smör på svag värme, den ska inte koka, i en kastrull, vispa samman ägg, vatten och vinäger i en kastrull.
  6. Vispa kraftigt hela tiden på svag värme, såsen får inte koka.
  7. Häll det skirade smöret över äggblandningen och vispa kraftigt hela tiden.
  8. Smaka av med dragon och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept