Halstrad regnbågsforell med provensalisk grönsaksröra och persiljeskum

Halstrad regnbågsforell med provensalisk grönsaksröra och persiljeskum
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En härlig halstrad regnbågsforell som serveras med provensalisk röra av grönsaker och skum av persilja. Visst låter det gott!

DAVID BEXELIUS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Jag är stor älskare av italiensk mat, hela medlhavet funkar. Är galen i sushi. Bearnaisse är världens bästa sås. Jag gillar sås.

Din "dröm-matkasse" vad finns i den?
Lax, fjällröding(gillar fisk), hummer, många spanska hårdostar, persilja, paprika, ingredienser till färsk pasta, gott bröd, torkat renkött. Men det viktigaste är vad som finns i

− Röding/regnbåbe
ca 40:-
− Paprika röd – lila - gul
ca 20:-
− Persilja
ca 10:-
− Ägg
ca 10:-
− Mandel potatis
ca 10:-
− Baskisk hård ost, får + get
ca 20:-
− Lime
ca 5:-
− Vanilj&kanel stång
ca 10:-
− Ananas, halv
ca 10:-
TOTAL: 135:-

SKOJKASSE
Färdig Bearneise
Pommes
Lövbit
1 Gurka
Chokladsås + big pack glass

10 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 st regnbågsforell
  • 2 dl grädde
  • 2 st paprika, gul och röd
  • 2 st klyftor vitlök
  • 6 st mandelpotatis
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 knippe persilja
  • olivolja
  • salt/peppar
  • timjan

Gör så här

  1. Skär paprika, vitlök och timjan, lägg på en plåt strö över salt, peppar och olivolja.
  2. Låt stå i 10 min på 180 grader.
  3. Skär mandelpotatis i 1 cm tjocka skivor och stek i salt, peppar och olivolja.
  4. Ta ut paprikan o blanda ner i stekpannan med potatisen.
  5. Reducera vitt vin med grädde, häll över i mixer med 1 msk smör, salt, peppar och persilja.
  6. Mixa tills såsen är slät och fått en grön färg, häll den i kastrull och koka upp.
  7. Färdigt att serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept