Flamberade plommon med vaniljkräm

Flamberade plommon med vaniljkräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Servera flamberade plommon med kräm av vanilj efter varmrätten. Krämig och god efterrätt!

YVONNE RYDING MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Mycket grönsaker, gärna udda sådana. Kryddor som är lite osvenskt i kombination med udda tillbehör. Typ couscous, vete……råris.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Härliga fräscha grönsaker och frukter. En stor fin hummer och lite löjrom.
− Cous cous ca 5:-
− Mynta ca 10:-
− Feta ca 15:-
− Chili ca 3:-
− Hummer fryst, 150g ca 50:-
− Zuchini ca 10:-
− Svart tomat ca 5:-
− Crisp sallad kruka ca 10:-
− Plommon ca 10:-
− Pistagenötter ca 10:-
TOTALT: 128:-

13 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 6 st plommon
  • 1 dl Cointroue till flambering
  • pistagenötter

Vaniljkräm:

  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Dela och kärna ur plommonen.
  2. Skär i bitar och värm i panna.
  3. Häll på cointrue och tänd sedan på.
  4. Ta bort skalen på ¾ av nötterna och blanda med plommonen.
  5. Lägg upp på fat och garnera med resten av nötterna.
  6. Blanda creme fraiche med vaniljsocker.
  7. Servera krämen till plommonen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept