Rabarbersoppa med kanel

35 min
4
rabarbersoppa
Foto: tv4

Servera soppa till efterrätt! Rabarbersoppa som slås över en kräm smaksatt med kanel och apelsin.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
7784 Saracco Moscato d’Asti
Ett sött, blommigt druvtypiskt vin, med bubblor som framhäver fräschören i vinet. Att servera bubblor mot en soppa är ofta en bra idé då det inte blir så påtagligt att det är så mycket vätska i mat och dryck.

19 november 2013
Visa mer
35 min
4

Du behöver

Rabarbersoppa

  • 1 kg rabarber
  • 1 liter vatten
  • 3 dl socker
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron, saften
  • 1 msk arrowrot

Kanel- och apelsinkräm

  • 5 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 gelatinblad
  • röd ängssyra till garnering

Gör så här

  1. Rabarbersoppan
    Hacka 800 gram rabarber grovt, koka upp i vatten och vaniljstång. Låt sjuda under lock i 15 min.
  2. Sila ifrån rabarbern och släng den, koka upp soppan med socker, citronsaft och arrowrot.
  3. Skiva 200 gram rabarber tunt och tillsätt till soppan och kyl ner.
  4. Kanel- och apelsinkräm
    Sjud upp grädde, socker, vanilj och kanel i kastrull, låt dra i 15 min.
  5. Blötlägg gelatinblad i 10 min.
  6. Plocka upp vaniljstången, tillsätt apelsinskal och gelatinbladet. Häll upp i portionsskålar och kyl i ca 2 timmar.
  7. Slå den kalla soppan försiktigt över crèmen och garnera med röd ängssyra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept