Chokladfondant

Chokladfondant
Foto: TV4

Chokladfondant, en kladdig och härlig skapelse. Här serverad tillsammans med en mascarponeglass, romsås och hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 mars 2010
Visa mer

Du behöver

  • 100 g smör
  • 40 g strösocker
  • 2 st äggulor
  • 2 st ägg, hela
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 25 g vetemjöl

Mascarponeglass

  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl mjölk
  • 150 g socker
  • 1 st vaniljstång

Romsås

  • 100 g muscovadosocker
  • 100 g smör
  • 4-5 msk mörk rom
  • Hallon till servering

Gör så här

  1. Mascarponeglass
    Blanda allt och kör i glassmaskin.
  2. Chokladfondant
    Smält chokladen i vattenbad.
  3. Vispa smör och socker poröst och vitt.
  4. Tillsätt de hela äggen, ett i taget och sedan äggulorna.
  5. Tillsätt chokladen och sedan mjölet.
  6. Smörj och mjöla portionsformar.
  7. Fyll formarna 2/3.
  8. Baka av i ca 5 minuter i 200 grader.
  9. Romsås
    Värm allt i en kastrull tills sockret löst sig.
  10. Vid servering
    Lägg upp chokladfondanten och glass på en tallrik. Ringla över sås och dekorera med hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept