Chorizofylld hel kotlettrad med couscous

Chorizofylld hel kotlettrad med couscous
Foto: TV4

Visst är det gott med fläskkotlet, men har du provat hel kotlettrad? Det är festligt att fylla kotlettraden med en kryddig korv för extra het smak. Saffranscouscous smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg hel, benfri kotlettrad
  • 225 g chorizo
  • olja att bryna i
  • salt och malen vitpeppar

Saffranscouscous:

  • 3 dl couscous
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 0,25 g saffran ( 1/2 paket)
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 10 russin
  • 0,5 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Skär med en vass tunn kniv ett 2 1/2 cm djupt snitt längs med hela köttbiten. Skär inte igenom hela vägen, köttet ska hålla ihop. Vik upp köttet till en platta och bulta ut köttet något. Lägg på korvarna och forma till en fast rulle. Fäst ihop det med tandpetare eller bind ett krympt bomullssnöre om köttet för att hålla korvarna på plats.
  2. Värm ugnen till 175°. Bryn köttrullen väl runt om i olja på medelstark värme. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en smord, ugnssäker form och stek den i ugnen i tills köttet är mört och har en innertemperatur på 77°. Låt den vila en stund innan den skärs upp.
  3. Couscous: Koka upp buljongen med saffranet och häll den över couscousgrynen. Låt det svalna och fluffa sedan upp grynen med en gaffel. Skala och finhacka rödlöken. Dela tomaterna i klyftor. Blanda ner lök, tomatklyftor, russin och cashewnötter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept