Jakten på världens bästa hamburgare är ständigt pågående. Enligt Tom Sjöstedt kan du avsluta den, för den är en myt! Men vi vågar lova att denna burgare kommer så nära som det går, och att den inte kommer göra dig besviken.
600 g högrev, grovt malen (från delidisk eller slaktare)
4 cheddarost, feta skivor
4 hamburgerbröd, av briochetyp
smör, smält
Dijonmajonnäs
2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
Övrigt
rå silverlök, tunt skivad
saltgurka, skivad
salt
peppar
Gör så här
Lök
Skiva löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfröna. Lägg ner hälften av löken i lagen och låt den ligga och dra så länge som möjligt.
Stek resten av löken i mycket smör. Låt löken karamelliseras lätt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Burgare
Blanda färsen jätteförsiktigt och forma till 4 hamburgare. Salta ordentligt. Stek hårt i stekpanna. Tryck på ovansidan med en stekspade.
Vänd burgarna när det fått ordentlig färg. Lägg på en rejäl skiva cheddarost. Burgaren ska serveras medium, ca 56-58 grader i innertemperatur.
Bröd
Pensla briochebröden med smält smör och rosta dem i ugnen på 250 grader till de fått fin färg.