Chokladtårta med glasyr

Chokladtårta med glasyr
Foto: TV4
12

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält den mörka chokladen. Låt svalna lite. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten. Rör till sist ner den avsvalnade chokladen.
  2. Fyll i smörad och mjölad bakform. Grädda i ca 35 minuter. Låt kakan kallna helt innan du brer på glasyr.
  3. Glasyr: Smält chokladen, låt svalna lite. Rör ner det rumsvarma smöret. Bred glasyren över kakan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept