Chokladtårta med glasyr

Chokladtårta med glasyr
Foto: TV4

En väldigt lättgjord men klassisk chokladtårta. Mörk choklad ger karaktär. Servera kakan som dessert eller till kaffe. Vispad grädde är gott att servera till.

19 mars 2010
12

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält den mörka chokladen. Låt svalna lite. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten. Rör till sist ner den avsvalnade chokladen.
  2. Fyll i smörad och mjölad bakform. Grädda i ca 35 minuter. Låt kakan kallna helt innan du brer på glasyr.
  3. Glasyr: Smält chokladen, låt svalna lite. Rör ner det rumsvarma smöret. Bred glasyren över kakan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept