Chokladpudding

Chokladpudding
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 0,5 liter mjölk
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk vatten
  • 1 msk kakaopulver
  • 5 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker

Till servering:

  • 3 dl vispgrädde
  • 10 jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält dem i ett vattenbad tillsammans med vatten. Tillsätt kakao och rör blandningen slät, spä med mjölk och koka upp.
  2. Vispa 1 dl av grädden fluffig och vispa äggvitorna till hårt skum, du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att smeten rinner ut. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Vispa äggulorna med sockret och rör ner det i den varma chokladen. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma chokladsmeten.
  3. Vispa chokladen kall. Vänd ner grädden och äggvitorna i chokladen och häll upp blandningen i portionsformar. Ställ dem kallt och låt puddingen stelna. Servera med vispgrädde och jordgubbar, om det finns. Garnera med citronmeliss, strö över lite kakao.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept