Chokladpudding

Chokladpudding
Foto: TV4

Ofta lagar vi chokladpudding från pulver. Pröva att laga en från grunden som omväxling. Chokladpudding passar bra som dessert eller extra festligt mellanmål.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 0,5 liter mjölk
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk vatten
  • 1 msk kakaopulver
  • 5 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker

Till servering:

  • 3 dl vispgrädde
  • 10 jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält dem i ett vattenbad tillsammans med vatten. Tillsätt kakao och rör blandningen slät, spä med mjölk och koka upp.
  2. Vispa 1 dl av grädden fluffig och vispa äggvitorna till hårt skum, du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att smeten rinner ut. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Vispa äggulorna med sockret och rör ner det i den varma chokladen. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma chokladsmeten.
  3. Vispa chokladen kall. Vänd ner grädden och äggvitorna i chokladen och häll upp blandningen i portionsformar. Ställ dem kallt och låt puddingen stelna. Servera med vispgrädde och jordgubbar, om det finns. Garnera med citronmeliss, strö över lite kakao.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept