Chokladpaj

Chokladpaj
Foto: TV4

Ett frasigt pajskal med chokladfyllning är den perfekta avslutningen på en god middag. En kopp starkt kaffe smakar gott till.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk blockchoklad

Till servering:

  • vispad grädde
  • Frukt

Gör så här

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175°. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt socker och vatten och arbeta hastigt ihop degen. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten. Fäst en aluminiumfolieremsa runt kanterna och nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ formen kallt ca 15 minuter innan du förgräddar pajskalet i ca 10 minuter. Ta bort folieremsan och låt pajskalet svalna. Höj ugnstemperaturen till 200°.
  2. Fyllning: Grovhacka chokladen. Vispa samman ägg och socker och rör ner sirap och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet och häll sedan ner chokladhacket. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40–45 minuter. Servera kakan med lättvispad grädde och lite skivad frukt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept