Chokladmintkakor

45 m
30 kakor
Chokladmintkakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Spröda mördegskakor med mintchoklad och pistagenötter.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

2 juni 2016
Visa mer
45 m
30 kakor

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g mörk choklad
  • pepparmintsolja
  • 30 salta pistagenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker med en elvisp tills det blir vitt och fluffigt.
  3. Tillsätt vetemjöl och vispa tills du får en smulig massa. Forma degen till en boll och rulla små kulor.
  4. Lägg ut kulorna på en plåt, gör ett litet hål i kulan med fingret och stoppa in i ugnen. Grädda i 8-10 minuter, lägg sedan på ett galler och låt svalna.
  5. Fyllning
    Hacka pistagenötterna.
  6. Smält choklad och häll i pepparmintsolja efter tycke och smak.
  7. Fyll hålet i kakan med den smälta chokladen och dekorera med pistagenötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept