Chokladkaka med kaffesirap, rom- och vaniljgrädde samt röda vinbär

1 h
10
Chokladkaka med kaffesirap, rom- och vaniljgrädde samt röda vinbär
Foto: TV4
1 h
10

Du behöver

Kladdkaka

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 3 msk starkt kaffe

Grädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk rom
  • 1 vaniljstång

Kaffesirap

  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl bryggkaffe
  • 1 dl kaffebönor
  • 1 dl vatten

Servering

  • 2 dl röda vinbär

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa snabbt ihop ägg och socker. Smält smör, tillsätt choklad och blanda ihop tills chokladen smält. Tillsätt chokladsmöret i äggvispet och blanda till en smet.
  3. Blanda ned kaffe, salt och kakao i smeten, häll upp i smord springform och baka kakan i 15 minuter, kyl ned din kladdkaka innan du serverar den.
  4. Grädde
    Vispa grädden och smaksätt med rom och skrapet från en hel vaniljstång.
  5. Kaffesirap
    Koka upp vatten, kaffe, kaffebönor, socker och vaniljstång (den som blev över från grädden) tills den börjar bli sirap i konsistensen. Sila av noga.
  6. Servering
    Lägg upp kaka, kaffesirap, grädde och bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept