Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Chokladkaka med dulce de leche och jordnötter

ca 1 h
10 - 12 bitar
Chokladkaka med dulce de leche och jordnötter
Foto: TV4
ca 1 h
10 - 12 bitar

Du behöver

Chokladkaka

  • 150 g smör
  • 260 g strösocker (3 dl)
  • 165 g ägg (3)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 90 g vetemjöl (1,5 dl)
  • 2 g bakpulver (0,5 tsk)
  • flingsalt

Chokladgrädde

  • 400 g grädde (4 dl)
  • 20 g kakao (0,5 dl)
  • 30 g florsocker (0,5 dl)

Topping

  • 1 näve jordnötter
  • 1 msk kakao
  • 200 g dulce de leche (0,5 burk)

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Smöra och mjöla en rund springform, 24 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smör i en kastrull, blanda i strösockret och ställ åt sidan. Ha i ett ägg i taget utan att vispa i allt för mycket luft. Blanda i kakao och sist vänder du ner mjölet. Blanda till en slät och fin smet.
  4. Häll smeten i formen och strö över flingsalt.
  5. Grädda chokladkakan mitt i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  6. Chokladgrädde
    Sikta kakao och florsocker i en bunke och häll i grädde.
  7. Vispa till en härlig konsistens. Häll i en spritspåse med passande tyll.
  8. Montering
    Stryk på ett lager med dulce de leche på den avsvalnade kakan. Toppa med chokladgrädden från spritspåsen och hackade jordnötter samt pudra på lite kakao.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept