Chokladfudge med karamelliserade salta nötter

koket.se
Chokladfudge med karamelliserada salta nötter
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Chokladfudge med karamelliserade salta nötter

9 ingredienser

20 m + tid att stelna

Karamelliserade nötter, salt, mjölkchoklad, kondenserad mjölk. Det finns ingenting det här fudgereceptet saknar! Dessutom är det busenkelt.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner30 - 40 bitar

Karamelliserade nötter

  • 85 g strösocker
  • 25 g vatten [2 msk]
  • 200 g rostade nötter
  • 25 g smör

Chokladfudge

  • 500 g mjölkchoklad
  • 50 g smör
  • 390 g kondenserad mjölk sötad [1 burk]
  • 2 g salt [0,25 tsk]
  • 200 g karamelliserade nötter, hackade

Gör så här

Karamelliserade nötter

  1. Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör runt och klicka i smöret.
  2. Blanda runt och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.

Chokladfudge

  1. Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av en fyrkantig form 20x20 cm.
  2. Hacka mjölkchoklad och lägg i en bunke tillsammans med smör, kondenserad mjölk och salt.
  3. Värm på försiktigt i mikron eller över ett vattenbad tills allt har smält.
  4. Blanda i hackade nötter och häll över massan i formen. Jämna till och låt stelna i rumstemperatur minst 6 timmar eller till nästa dag.