Chocolate golden shower

Chocolate golden shower
Foto: TV4

Chokladdoppade biskvier med mandelmassebotten och päronfyllning. 

För en massa år sedan gav Michael Bolton ut en skiva som hette My secret passion. Där sjöng han de smörigaste operaariorna... och han sjöng dem... eh... på sitt sätt. Inte som man ”ska”. Inte helt ”rätt”. Och utåt sätt var vi alla såklart sådär smakfullt föraktfulla.Men i smyg kan det vara så grymt sköna att bara goffa i sej hans slisk. Exakt samma sak är det med dessa biskvier. /Rickard

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

11 juni 2015
Visa mer

Du behöver

  • 140 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 100 g mjukt smör
  • 1 äggula
  • 1 msk kakao
  • 90 g florsocker
  • 1 rejäl skvätt Xanté
  • mörk och ljus choklad, att glasera med

Gör så här

  1. Blanda 140 g riven mandelmassa och en hårt vispad äggvita.
  2. Klicka på plåt och baka i 175 grader i 7-9 minuter. Låt svalna.
  3. Blanda 100 g mjukt smör, en äggula, kakao, florsocker och en rejäl skvätt Xanté. Bred krämen på bottnarna och låt stå kallt.
  4. Smält mörk och ljus choklad och glasera biskvierna och låt stå kallt igen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept