Från Köket

Chocolate cheezecake

8 - 10
Chocolate cheezcake
Foto: Helena Aro
Från Köket

Älskar du ostbågar? Älskar du kladdkaka? Då är detta kakan för dig! Kladdkaka med tryffeltäcke och ett berg av ostbågar.

4 mars 2016
Visa mer
8 - 10

Du behöver

Kladdkaka

  • 220 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 7-8 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl

Tryffeltäcke

  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • flingsalt

Topping

  • 200 g ostbågar
  • 50 g mjölkchoklad
  • rapsolja

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Häll i det smälta smöret.
  4. Sikta ner resterande ingredienser och blanda ihop till en smet.
  5. Fyll formen med smet och grädda i 18-20 minuter.
  6. Tryffeltäcke
    Hacka mjölkchokladen.
  7. Koka upp grädde i en kastrull, dra av från plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad har smält. Smaka av med flingsalt.
  8. Häll tryffeln över kladdkakan (den måste ha svalnat lite, men behöver inte vara kall). Låt stelna i kyl.
  9. Topping
    Krossa 1-2 nävar ostbågar med hjälp av en gaffel. Tryck fast runt kladdkakans kanter.
  10. Lägg resterande ostbågar ovanpå kladdkakan.
  11. Smält chokladen, droppa i lite rapsolja för att få den mer lätthanterlig. Ringla över ostbågarna. Servera direkt!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept