Chilispett med grönsaksspett

Chilispett med grönsaksspett
Foto: TV4

Härliga matiga ribs är jättegott både på grillen och hemma i köket, i ugnen. Koka gärna ribsen i vatten i 30 minuter, låt dem ånga av och torka, och glacera sedan med en goda starka chilimarinaden. Stek ribsen färdiga på grill eller i långpanna i ugnen. Servera med grönsaksspett och en god gräddfilsås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg grillribs, sågade i stora bitar
  • Marinad:
  • 2 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matolja
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 1 tsk oregano
  • några droppar tabasco
  • Spett:
  • 8 st smålökar
  • 8 st körsbärstomater
  • 8 st stora champinjoner
  • 1 st grön paprika, i bitar

Gör så här

  1. Lägg köttet i plastpåsen, blanda marinaden och slå i. Lägg i kyl ett par timmar.
  2. Förväll löken hastigt och låt en rinna av. Varva grönsakerna på spetten.
  3. Grilla köttet sakta, pensla med marinaden och vänd flera gånger tills det är helt genomstekt. Vänd spetten över glöden ca 10 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept