Chili- och krabbpasta

ca 20 m
4
Chili- och krabbpasta
Foto: TV4
Från Mitt kök

Snabb pasta med krabba, chili, vitt vin och tomat. Vardagslyx!

29 oktober 2015
Visa mer
ca 20 m
4

Du behöver

  • 300 g pennepasta
  • 3 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 tsk torkade chiliflingor
  • 400 g krossade tomater
  • 75 ml vitt vin
  • 150 g krabbkött (burk)
  • 1 dl grädde
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 msk kapris, rågad
  • 1 handfull bladpersilja, hackad
  • 1 handfull gräslök, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan i välsaltat vatten i en stor kastrull.
  2. Medan pastan kokar, värm oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök och chiliflingor och stek i cirka 2 minuter. Fortsätt med tomaterna och vinet, låt det sedan sjuda i cirka 10 minuter.
  3. Rör ner krabbköttet, grädde, citronskal och citronsaft samt kapris. Låt såsen sjuda i ytterligare 2-3 minuter och blanda sedan med den kokta pastan.
  4. Avsluta med hackade örter och ringla lite olivolja över vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept