Chili con carne med ris

Chili con carne med ris
Foto: TV4

En mustig chili con carne värmer gott i vintermörkret. Servera gärna ris och lättkokta grönsaker som broccoli till.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 4 gula lökar
  • olja
  • 1 tsk malen chilipeppar
  • salt och malen vitpeppar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 1 lagerblad
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås

Till servering:

  • 4 portioner kokt ris
  • Kokt broccoli

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en stekgryta och fräs löken. Lägg i färsen och fräs under omrörning på hög värme tills vätskan kokat in, ca 10 minuter.
  2. Tillsätt salt, chili- eller kajennpeppar och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och häll i de krossade tomaterna, även spadet, och sänk värmen. Rör om.
  3. Tillsätt buljongen och koka ihop till lagom konsistens. Häll ner de vita bönorna och krydda med salt och peppar. Servera med kokt ris och lättkokt broccoli.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept