Chicken à la King med ris

Chicken à la King med ris
Foto: TV4

Så god att man kan bjuda kungen på den är den här kycklinggrytan. Laga den när du har kyckling över. Servera gärna med kokt ris och broccoli.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g kokt kycklingkött
  • 1 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 250 g färska champinjoner
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i tärningar, 1 x 1 cm. Tärna lök och paprika, skär champinjonerna i mindre bitar och fräs grönsakerna var för sig.
  2. Sås: Smält smöret. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet, lite i taget. Slå på buljongen, lite i taget, och vispa. Tillsätt grädden och låt såsen koka på svag värme i 10–15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg den tärnade kycklingen, lök, paprika och champinjoner i en kastrull. Slå på hälften av såsen och rör om. Tillsätt resten av såsen och krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept