Cheesecake och festgryta med kantareller

Cheesecake-och-festlig-gryta-med-kantareller
Foto: Ingvar Eriksson

Louise Johansson, den första vinnaren av Sveriges mästerkock, står för recepten till helgens meny. Bjud på västerbottenpaj i miniformat med löjrom, följt av viltgryta med porter och kantareller till varmrätt. Till efterrätt blir det cheesecake med choklad, nougat och färska hallon!

Helgens meny har vi satt ihop med recept från kokboken Taste by Louise. Författarinnan Louise Johansson var den första som vann titeln Sveriges mästerkock, utsedd av en jury bestående av Leif Mannerström, Per Morberg och Markus Aujalay.

Du kan förbereda alla rätterna i den här menyn, men toppa cheesecaken och västerbottenpajerna precis innan servering.

 Köttet till grytan ska marineras i ett dygn och sedan puttra i 1,5 timmar tills det blir riktigt mört, så börja i tid! Både vildsvin, älg, hjort och rådjur passar i denna goda gryta.

Läs mer om och se fler recept från Louise Johansson


Cheesecake och festgryta med kantareller