Cheesecake med jordgubbar och pepparvodka

Cheesecake med jordgubbar och pepparvodka

Du behöver

Marinerade jordgubbar

  • några jordgubbar
  • Absolut peppar

Botten

  • 300 g digestive
  • 150 g smör, smält

Fyllning

  • 500 g färskost
  • 3,5 dl grädde, vispad
  • 0,5 dl Absolut peppar
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl maizena
  • 5 ägg
  • 300 g jordgubbar

Servering

  • rosa grädde smaksatt med absolut peppar

Gör så här

  1. Marinerade jordgubbar
    Låt några jordgubbar marineras i Absolut peppar så länge som det går.
  2. Botten
    Mixa kexen och tillsätt smöret. Klä muffinsformar med bakplåtspapper i botten och kanter och förgrädda bottnen 180 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna.
  3. Fyllning
    Vispa upp allt utom jordgubbarna och vänd slutligen ner jordgubbarna försiktigt i smeten.
  4. Häll smeten över de förgräddade bottnarna och baka i ca 60 minuter, till cheesecaken är lätt brun på toppen och precis håller samman. Låt svalna helt.
  5. Dekorera med en vodkainfuserad jordgubbe och en liten klick grädde, pimpad med Absolut Peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept