Chaufförens lunch

Chaufförens lunch
Foto: TV4

Det här är en populär vägkrogslunch från Tyskland. Många chaufförer som kör stora lastbilar stannar på vägen och äter den här rätten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré
  • 4 kryddiga korvar
  • 4 köttfärsbiffar
  • Grönsaker:
  • 250 g broccoli
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 4 portioner hollandaisesås
  • Potatis:
  • 1 kg potatis
  • 140 g bacon
  • 1 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 tsk malen kummin
  • neutral olja till stekning

Gör så här

  1. Potatis: Skala och finhacka löken. Skala och skär potatisen i skivor. Strimla baconet fint och lägg det i kall panna. Sätt på värmen och låt baconet steka i sitt eget fett. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Stek potatisskivorna i olja i 15- 20 minuter. Lägg i löken efter halva tiden. Krydda med salt, peppar och kummin och vänd ner baconstrimlorna.
  2. Grönsaker: Ansa broccoli och blomkål och bryt dem i buketter. Skala morötterna och skär dem i slantar. koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Stek fläskkarrén, köttfärsbiffar och korv. Lägg potatisen i botten på ett stort serveringsfat och kött och korv ovanpå. Häll hollandaisesåsen över grönsakerna före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept