Arwinds scampipasta

30 min
4
Arwinds scampipasta
Foto: Matilda Lindeblad

Hemma hos oss slänger vi ofta ihop den här delikata skaldjurspastan.

15 september 2009
30 min
4

Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 st zucchini
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 500 g av en god pasta
  • lite senap
  • salt och peppar
  • en skvätt chili
  • scampi, räkor, pilgrimsmusslor eller andra skaldjur
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Fräs tunna skivor av löken i en djup stekpanna. Skär zucchinin i halvmånar och fräs även dessa. Rör ihop crème fraiche och grädde och häll i stekpannan.
  2. Låt koka ihop en stund. Koka nu pastan vid sidan om. Fortsätt med såsen och lägg i en knivsudd senap, salt och peppar. Ta även i en skvätt chili för stingets skull. I slutet lägger du i skaldjuren så att de blir varma.
  3. Allra sist blandar du ihop pastan med såsen och toppar med en kruka hackad koriander och rostade pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept