Champinjoner med krabbstuvning

Champinjoner med krabbstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Champinjoner med krabbstuvning

9 ingredienser

Välj stora, fina champinjoner. Vill du dryga ut fyllningen, hacka även svampfötterna och fräs dem med löken.

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g champinjonhattar

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 3 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 liten burk krabbkött
  • citron, pressad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Salta lätt inuti svamphattarna och ställ dem på ett ugnsfat med hattarna nedåt.
  2. Hacka löken fint. Fräs löken i lite smör, vänd ner krabbköttet och blanda. Fräs 1 msk smör och mjöl i en kastrull, späd med mjölk, krydda och koka ca 10 minuter till en stuvning. Vänd ned krabbröran.
  3. Fyll hattarna och gratinera 5-7 minuter.