Champinjoner med ingefära och chili

Champinjoner med ingefära och chili
Foto: TV4

Genom att rosta spiskumminfrön får man fram en speciell smak som hör till just den här rätten. Servera som tillbehör eller drinktilltugg. Champinjonerna kan serveras både varma och kalla.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 tsk hela spiskumminfrön
  • 3 msk neutral olja
  • 2 gula lökar
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 grön spansk peppar
  • 1 krm gurkmeja
  • 800 g champinjoner
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • färsk koriander till garnering

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna av gjutjärn. Lägg i spiskumminfröna och rosta dem under omrörning 15–20 sekunder. Häll dem sedan ur pannan och krossa i mortel.
  2. Skala och finhacka löken och skala vitlöken. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Skala och hacka ingefäran. Värm oljan på medelvärme i stekpannan och fräs löken tills den är brun, inte bränd. Sätt till ingefära och chilin och fräs i ytterligare ett par minuter. Pressa ner vitlöken.
  3. Tillsätt gurkmeja, champinjoner och salt och fräs i ca 15 minuter, tills svampen lämnat ifrån sig sin fukt och blivit brynt. Sänk värmen, blanda i spiskummin och citronsaft och låt allt puttra några minuter tills svampen sugit upp citronsaften. Strö över färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept